Wednesday, October 19, 2016

Το "Girl Up" στις Κορασίδες και στις Παγκορασίδες του Συλλόγου μας

Το τμήμα πετοσφαίρισης του Συλλόγου μας και ειδικότερα το τμήμα κορασίδων και παγκορασίδων α' εφαρμόζει σε εβδομαδιαία βάση το εθελοντικό πρόγραμμα mentoring  GIRL UP.  

"To GIRL UP είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα mentoring με ένα πολύ σημαντικό στόχο: Να βοηθήσει και να εμπνεύσει τα κορίτσια όλων των ηλικιών να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους, τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους. To GIRL UP δημιουργήθηκε για να «αγκαλιάσει» την αντίδραση των έφηβων κοριτσιών και να την μεταμορφώσει σε κάτι σπουδαίο και αξιοποιήσιμο. Σκοπός είναι το χτίσιμο της αυτοεκτίμησης, η ανάπτυξη ηγετικών και κοινωνικών ικανοτήτων και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε κορίτσι σε κάθε φάση της ζωής του. 
Έτσι λοιπόν δημιουργούνται ομάδες κοριτσιών με σκοπό να γνωρίσουν την δύναμη που κρύβεται σε κάθε γυναίκα και να επιλέξουν τον τρόπο που θα τη χρησιμοποιήσουν. Οι γυναίκες στο σήμερα, είναι πιεσμένες από πολυδιάστατους ρόλους και πρέπει να ανταποκριθούν εξίσου καλά σε όλα όσα έχουν αναλάβει. Η πίεση είναι τόσο μεγάλη που χάνουν αυτό που θέλουν πραγματικά μπροστά στο τι θα έπρεπε να θέλουν. Το πρόγραμμα Girl Up δείχνει στα κορίτσια πώς να αφουγκράζονται τα θέλω τους και πώς να γίνουν ισορροπημένες γυναίκες. Η θεματολογία που αγγίζει είναι πολύπλευρη. Αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, φοβίες, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ενδοοικογενειακή βία,επαγγελματικός προσανατολισμός, αυτοεικόνα, προσωπικές σχέσεις, όρια και προσδοκίες είναι μερικά από τα πολλά θέματα που θα αναλύονται μέσω ασκήσεων και ειδικά διαμορφωμένων συνεδριών. Μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις, το πρόγραμμα οργανώνεται με τρόπο έτσι ώστε τα κορίτσια να μιλήσουν μεταξύ τους, να κοινωνικοποιηθούν, να εκφράσουν τις αγωνίες και τους φόβους τους, και να τους ξεπεράσουν με δημιουργικό τρόπο, όπως μόνο τα κορίτσια ξέρουν."

Πηγή: http://www.girlup.gr/

Ευχαριστούμε θερμά τη Δέσποινα Πολυχρονίδου, δημοσιογράφο και τη Χαρά Βλαχοδήμου, Ψυχοόγο-Ψυχοθεραπέυτρια για υπέροχη αυτή συνεργασία με τις μικρές μας αθλήτριες!!!

No comments:

Post a Comment